volleyball spiller der taper sine fingre ind

Volleyball

Mere end sport ❤️

Volleyball

Volleyball er en af de hurtigste sportsgrene i verden. Du har under 2 sekunder til, at beslutte dig for, hvad din næste boldberøring skal være, og hvordan du kan snyde modstanderen. Volleyball er også en af de største sportsgrene i verden. Faktisk er der lige så mange, der spiller volleyball, som der er fodboldspillere i verden.

Klik her for at kontakte Niels Kliim for mere information

📞 Eller ring til Niels på: 26 200 900

I volleyball er man ikke stærkere end det svageste led. Volleyball er noget, man gør i fællesskab og ikke alene. Det er min filosofi. Volleyball afspejler meget min personlighed. Man gør ikke tingene alene, man gør det sammen med andre.

Anders Davidsen - HUNDESTED VOLLEY
volleyball elitespillere kvinder og mænd i kamp

Volleyball

Mere end sport ❤️

Volleyball er en livsstil

Hvis du leder efter en idræt, hvor sammenhold og samarbejde, er to af de vigtigste ingredienser, så er volleyball noget for dig.

Det er svært at vinde en volleyballkamp, hvis samarbejdet ikke fungerer. I volleyball kan man ikke nøjes med at have én god spiller, her er det holdet der sejrer.

Volleyball tilbydes i hele landet på alle niveauer. Er du nybegynder, kan du starte på hold, der spiller kampe i de lokale rækker. Efterhånden som du bliver bedre, kan du rykke op igennem divisionerne, for til sidst at ende med at spille i den øverste række, som i Danmark kaldes Volleyligaen.

Hvordan spiller man volleyball?

Kort fortalt spiller to hold, af 6 spillere, mod hinanden. Når det ene hold server, modtager det andet hold, som har tre boldberøringer, inden bolden skal spilles tilbage igen til modstanderholdet. Ved tilbagespilningen forsøger holdet, der har bolden, at vinde et point ved, eksempelvis at smashe bolden i gulvet. Man kan kun vinde point, hvis man har serven. En seniorkamp spilles bedst af fem sæt, hvor de første fire spilles til 25, mens et evt. 5. sæt spilles til 15. Et sæt skal altid vindes med to overskydende point.

Hvor meget skal man træne?

Det er meget forskelligt hvor meget der trænes i de forskellige klubber, hvilket naturligvis også hænger sammen med, på hvor højt plan det enkelte hold spiller kampe. En tommelfingerregel er, at jo højere niveau, des flere træninger. Typisk trænes der 2-4 gange ugentligt af ca. 2 timer pr. gang. Spiller du på eliteniveau, er der klubber, hvor man træner 5-6 gange ugentligt.

Hvad koster det, at gå til volleyball?

Alle danske volleyballklubber er selvstændige, og derfor varierer kontingentet fra klub til klub. Når du har fundet ud af, hvor du vil spille, kan du tjekke klubbens hjemmeside, eller kontakte klubben. De vil med glæde hjælpe dig.

 

Hvor kan jeg gå til volleyball?

Der er er mange danske klubber, der tilbyder flere slags volleyball, så der er sikkert også en i nærheden af der, hvor du bor. Du er velkommen til, at henvende dig til Niels Kliim, så vil han guide dig hen til den nærmeste klub.

📞 26 200 900

✉️ volleyball@lk5.dk

Kontakt Niels

Kontakt os - vi sidder klar ved telefoner, mails, sms etc. :)

 

 • "Seb" Mikelsons

  Hele Danmark
  2682 6969
 • Randi Fechtenburg

  Randi Fechtenburg

  Fyn/Nordjylland
  2929 5871
 • Niels Kliim

  Niels Kliim

  Midtjylland
  26 200 900
 • Christina Juhl

  Christina Juhl

  Sjælland/Bornholm
  5192 3254

  Volleyball er verdens største sportsgren

  Det er noget af en påstand og man er heller ikke sikker på de nøjagtige tal, men det er helt sikkert at der på verdensplan er mange flere, der spiller volleyball end, eksempelvis håndbold. Man plejer at sige at der er rundt regnet 1 milliard der spiller volleyball, mens der er i omegnen af 18 millioner der spiller håndbold. Ved sommer OL i 2016 var volleyball, den mest viste sportsgren.

  Det er alt sammen store tal og vi ved godt, at volleyball i Danmark er en noget mindre sport, både på antal spillere og eksponering. Men selv om vi ikke helt kan måle os med succesen på verdensplan, så er der stadig mange danskere der har valgt at tage volleyball spillet til sig.

  Volleyball er sundt og sjovt

  Volleyball kan spilles på mange niveauer, lige fra den danske elite turnering til den store mængde mix og motionshold, der på det seneste er dukket op. det betyder at der helt sikkert også findes et tilbud til netop dig – uanset hvad dine ønsker, og måske drømme, til niveau er. Hvis du drømmer om en karriere på landsholdet, er det helt sikkert muligt, med den rette træningsmængde og indsats. Er du mere til det stille og rolige hyggevolley, hvor spillet og kammeratskabet er det vigtigste, så kan det naturligvis også lade sig gøre.

  Der findes godt 325 volleyball klubber og foreninger, fordelt rundt om i hele landet, så der skulle være gode muligheder for, at der findes en klub nær hvor du bor, så du kan komme ud og spille, grine og pleje din sundhed.

  Vi ved alle sammen at det er vigtigt at pleje vores sundhed, og mange af os ved også hvor svært det nogen gange kan være, at komme ud af døren, når først vi er kommet hjem fra skole, arbejde eller andre gøremål, vi har i løbet af dagen. Til os der ind imellem har det lidt svært med motivationen, hjælper det at have en flok holdkammerater, der trækker henne i klubben. Det er langt lettere at komme op af sofaen og ud af døren, hvis du glæder dig til det du skal, frem for når det bliver en sur pligt. I volleyball er det faktisk muligt for dig, at hygge dig i form.

  Volleyball en sportsgren med mange muligheder

  Volleyball er en sportsgren, der tilbyder utroligt mange forskellige muligheder, og måder at spille spillet på. Måske er du blevet introduceret til spillet i skolen, eller måske prøvede du det første gang på stranden, for sjov med vennerne. Så allerede her er der to ret forskellige udgaver af det populære spil, indendørs volleyball og beachvolley. Ud over at der er forskel på om man spiller indendørs eller udendørs, så er der mange andre forskelle. I indendørs volleyball er man seks spillere på banen, mens man i beachvolley kun er to spillere på banen. Taktisk er der naturligvis store forskelle på om man er seks spillere eller to spillere, især når der også er stor forskel på størrelsen af banerne. I Danmark er der ikke så mange indendørs beachbaner, og derfor er der mange er opfatter beachvolley som en sommersport. Der er typisk også mange spillere der rykker ud i sandet, når indendørs turneringen er overstået.

  Indendørs kontra udendørs volleyball giver altså store variationer i spillet, men inden for hver af de to hoved discipliner, er der en del afarter af volleyball. Indendørs er der for eksempel Kidsvolley, som er et introduktionsspil for børn. Her er der fire spillere på banen, hvor vægten er lagt på at give børnene motoriske færdigheder, før de skal til, at spille volleyball for alvor. Du kan læse mere om Kidsvolley her.

  Teenvolley er et overgangsspil fra kidsvolley til volleyball for ungdom. Igen er det et spil med fire spillere på banen, der sikrer at alle spillere har så meget boldkontakt som muligt, inden de skal til at spille volleyball med seks spillere på banen. Læs om Teenvolley spillet her.

  Fra ungdomsvolley og videre op af, er det mest normalt med seks spillere på banen, men selv her er der mange muligheder for, at variere sværhedsgraden. Volleyball spillet kan spilles på forskellige nethøjder, som i de officielle turneringer indstilles efter køn og alder, men nethøjderne kan også bruges aktivt til, at få et sjovt spil i gang. Eksempelvis skal man jo enes om en nethøjde når mænd og kvinder, eller piger og drenge skal spille sammen. Netop det at kvinder og mænd og drenge og piger kan spille sammen er en stor styrke ved volleyball. I volley er der ikke kropskontakt i spillet, og det er medvirkende til, at der ikke stilles krav til den enkelte spillers styrke i forhold til om man kan skærme, tackle eller gå i infight med modstanderen.

  Udendørs volley er også andet end det velkendte beachvolley. I princippet kan man jo spille volley over en gren i skoven, eller over en snor på vejen, ja faktisk kan man spille volleyball alle steder. Bare tænk på hvordan to t-shirts kunne agere målstolper, da I løb rundt og spillede fodbold på vejen, da I var små. En afart af udendørs spillet er volleyball på græs. Det er et spil der ofte bruges i forbindelse med skoleturneringer, da man på den måde kan have mange hold igang med at spille, på en gang. Pop up volley er endnu en afart, og er et storby fænomen, hvor der opstilles net i byernes parker, som alle kan komme og benytte til ugentlige turneringer.

  Beachvolley kan også spilles på forskellige måder, og her er de største forskelle, som i indendørs volley, antallet af spillee på banen. Modsat indendørs volley, hvor der er færre børn på banen i Kidsvolley, så er der i beachvolley flere børn på banen. Hvor man i det velkendte beachvolley spil er to spillere på banen, så vil du ofte opleve at man i beachvolley for børn har fire spillere på banen, hvilket blandt andet er fordi det kan være vanskeligt for små børn at dække en hel beachvolley bane.

  Om

  Volleyball Danmark er det danske volleyballforbund, som står bag det meste organiserede volleyballspil i danmark. Vi råder over en lang række medarbejder, der alle brænder for sporten, og som alle selv er involveret i sporten. Du kan derfor trygt henvende dig til os, da vi ved hvad vi taler om. ;)

  Kontakt

  VOLLEYBALL DANMARK
  IDRÆTTENS HUS
  DK-2605 BRØNDBY
  TLF.: +45 4326 2626
  FAX: +45 4363 2410
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.